over kim

Aanbestedingsprofessional met een maatschappelijke missie. Dat is Kim. Sinds haar switch van het verzorgen van Europese subsidieaanvragen (een project met oud studenten van haar studie bestuurskunde) begeleidde zij letterlijk honderden aanbestedingstrajecten. Zowel in opdracht van de aanbesteder als door inschrijvers te ondersteunen. En altijd vanuit de ambitie om win/win/win samenwerkingsverbanden tot stand te brengen. Partnerships die overheid, bedrijfsleven én de maatschappij als geheel verder helpen. 

 

Juist dankzij het frequente wisselen tussen verschillende aanbestedingspetten – hoewel, verschillend, uiteindelijk gaat het erom dat de juiste partijen elkaar vinden – is Kim thuis in het volledige domein. Hoe overheden valkuilen kunnen vermijden? Welke operationele, tactische en strategische keuzes een aanbesteding tot een succes maken? Hoe je een samenhangend beleidsprogramma opstelt waarmee je de marktdynamiek slim bespeelt? Hoe je effectief stuurt op maatschappelijke meerwaarde (duurzaam, sociaal, innovatief, MKB-vriendelijk) van inschrijvers? File under ‘been there, done that’. Aan de andere kant van het spectrum helpt Kim bedrijven tenderprocessen winnend af te sluiten. Daarbij hecht zij er waarde aan dat bedrijven niet ‘blind’ inschrijven, maar projecten kiezen die passen bij hun DNA. Bidmanagement is geen bijzaak, maar een vak.

 

Kim was van 2016 -2022 voorzitter van MKB Den Haag, verbonden aan de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag en sinds 2019 actief binnen de NEVI Ledenraad. Kim is een veelgevraagd spreker over aanbesteding-gerelateerde thema’s en verzorgt inhoudelijke programma’s voor symposia en congressen. 

 

Download hier het verkorte CV van Kim

 

 

Recente aanbevelingen:

 

Lizette Schoenmaker
Projectmedewerker Project Goed Worden, Goed Blijven bij PO-Raad                 “Toen ons programma aanbesteed moest worden, waren wij niet direct enthousiast. Maar eenmaal in gesprek met Kim Schofaerts lukte het ons om het proces van aanbesteden met positieve energie in te gaan. Wij hebben haar ervaren als een enorm fijne sparringpartner met veel kennis van zaken, die goed meedenkt over wat mag en ook de grenzen van het mogelijke durft op te zoeken. Zij was goed bereikbaar, had oog voor de betekenis en specifieke doelen van ons programma en niet alleen voor ‘de regels’. En zij en haar collega’s waren bovendien heel prettige gesprekspartners voor ons. We zijn blij met de samenwerking en met het resultaat.

 

Robert Steggink
Manager Finance & Control  bij Oost NL
”Kim Schofaerts heeft ons met haar team ondersteund bij het contracteren van een nieuwe accountant. Oost NL is aanbestedingsplichtig maar met een Europese aanbestedingsprocedure hadden wij geen ervaring. Kim en haar team hebben ons ondersteund in de voorbereiding, bij het opstellen van de aanbestedingsdocumenten maar ook bij de aanbesteding zelf. Kim verstaat de materie, is oplossingsgericht en heeft een goed gevoel voor governance. Met haar deskundige ondersteuning en prettige manier van samenwerken wordt zelfs een complexe procedure een boeiend en interessant proces!”

 

Daphne Holtappel 
Algemeen Directeur  bij Conservator Group
” Kim Schofaerts is expert op het gebied van aanbestedingen. Ik heb haar zowel leren kennen als een zeer kundige docent en adviseur bij aanbestedingen. Tijdens haar interessante trainingen veel kennis opgedaan. als externe deskundige adviseerde zij ons aanbestedingsteam. Ze kent de kneepjes van het vak en heeft passie voor haar job. Geweldig leuk om met haar samen te werken. Met haar expertise, onze inhoudelijke kennis en ervaring mooie aanbestedingstrajecten samen gedaan. En reeds drie keer met succes afgerond!!”

 

Koos Schoonbeek

Director The Hague Branche bij Pinkerton
” Wij hebben eind 2017 een grote Europese tender gedraaid en daarbij hebben Kim Schofaerts en haar collega’s een enorme ondersteuning geleverd. Zij hebben zich met name gericht op het ondersteunen van het proces en de specifieke aspecten die een complexe Europese tender met zich meebrengt. De samenwerking verliep zeer soepel, afspraken waren steeds helder en zijn goed nagekomen en Kim en haar collega’s hebben er aan bijgedragen dat we de tender uiteindelijk hebben gewonnen. Ik zou in een volgende tender haar zeker weer aan boord nemen en dank haar en haar collega’s voor de bijdrage aan het succes!”

 

Femke Meijer
Coördinator Re-integratie bij Het werkbedrijf
“Om het jaar goed te beginnen wil ik ook het goede nieuws met jullie delen dat wij een definitieve gunning hebben voor de gemeente Rotterdam waarvoor wij leerwerktrajecten gaan uitvoeren voor 2 doelgroepen. Zoals jullie vast begrijpen, zijn we daar superblij mee. Dit succes is mede te danken aan Kim die onze stukken heeft nagelezen. Dus veel lof en dank voor de training en Kim en Ireen. Inmiddels is ons kantoor in Rotterdam geopend, dus mocht je in de buurt zijn, altijd welkom voor een kop koffie.”

 

Han Dieperink
Algemeen Directeur bij IMK Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf
“Wedijveren in aanbestedingen is topsport, waarin vele aspecten de uiteindelijke winnaar bepalen. Strategisch, commercieel, juridisch; het zijn aparte werelden, maar juist de combinatie bepaalt het succes. Kim Schofaerts verbindt die werelden voor het IMK in veel aanbestedingstrajecten aan elkaar en dat betaalt zich dik terug.”