over kim

Aanbestedingsprofessional met een maatschappelijke missie. Dat is Kim. Sinds haar switch van het verzorgen van Europese subsidieaanvragen (een project met oud studenten van haar studie bestuurskunde) begeleidde zij letterlijk honderden aanbestedingstrajecten. Zowel in opdracht van de aanbesteder als door inschrijvers te ondersteunen. En altijd vanuit de ambitie om win/win/win samenwerkingsverbanden tot stand te brengen. Partnerships die overheid, bedrijfsleven én de maatschappij als geheel verder helpen. 

 

Juist dankzij het frequente wisselen tussen verschillende aanbestedingspetten – hoewel, verschillend, uiteindelijk gaat het erom dat de juiste partijen elkaar vinden – is Kim thuis in het volledige domein. Hoe overheden valkuilen kunnen vermijden? Welke operationele, tactische en strategische keuzes een aanbesteding tot een succes maken? Hoe je een samenhangend beleidsprogramma opstelt waarmee je de marktdynamiek slim bespeelt? Hoe je effectief stuurt op maatschappelijke meerwaarde (duurzaam, sociaal, innovatief, MKB-vriendelijk) van inschrijvers? File under ‘been there, done that’. Aan de andere kant van het spectrum helpt Kim bedrijven tenderprocessen winnend af te sluiten. Daarbij hecht zij er waarde aan dat bedrijven niet ‘blind’ inschrijven, maar projecten kiezen die passen bij hun DNA. Bidmanagement is geen bijzaak, maar een vak.

 

Kim is voorzitter van MKB Den Haag, verbonden aan de Taskforce Aanbesteden van de gemeente Den Haag en actief binnen de NEVI Ledenraad. Daarnaast is zij een veelgevraagd spreker over aanbesteding-gerelateerde thema’s en een van de aanjagers van het Unicef Klas070 initiatief.  

 

Download hier de verkorte versie van het Curriculum-Vitae van Kim 

 

 

Recente aanbevelingen:

 

Daphne Holtappel 
Algemeen Directeur  bij Conservator Group
” Kim Schofaerts is expert op het gebied van aanbestedingen. Ik heb haar zowel leren kennen als een zeer kundige docent en adviseur bij aanbestedingen. Tijdens haar interessante trainingen veel kennis opgedaan. als externe deskundige adviseerde zij ons aanbestedingsteam. Ze kent de kneepjes van het vak en heeft passie voor haar job. Geweldig leuk om met haar samen te werken. Met haar expertise, onze inhoudelijke kennis en ervaring mooie aanbestedingstrajecten samen gedaan. En reeds drie keer met succes afgerond!!
Oktober 2018

 

Koos Schoonbeek

Director The Hague Branche bij Pinkerton
” Wij hebben eind 2017 een grote Europese tender gedraaid en daarbij hebben Kim Schofaerts en haar collega’s een enorme ondersteuning geleverd. Zij hebben zich met name gericht op het ondersteunen van het proces en de specifieke aspecten die een complexe Europese tender met zich meebrengt. De samenwerking verliep zeer soepel, afspraken waren steeds helder en zijn goed nagekomen en Kim en haar collega’s hebben er aan bijgedragen dat we de tender uiteindelijk hebben gewonnen. Ik zou in een volgende tender haar zeker weer aan boord nemen en dank haar en haar collega’s voor de bijdrage aan het succes!”
Januari 2018

 

Femke Meijer
Coördinator Re-integratie bij Het werkbedrijf
“Om het jaar goed te beginnen wil ik ook het goede nieuws met jullie delen dat wij een definitieve gunning hebben voor de gemeente Rotterdam waarvoor wij leerwerktrajecten gaan uitvoeren voor 2 doelgroepen. Zoals jullie vast begrijpen, zijn we daar superblij mee. Dit succes is mede te danken aan Kim die onze stukken heeft nagelezen. Dus veel lof en dank voor de training en Kim en Ireen. Inmiddels is ons kantoor in Rotterdam geopend, dus mocht je in de buurt zijn, altijd welkom voor een kop koffie.”
Januari 2018

 

Han Dieperink
Algemeen Directeur bij IMK Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf
“Wedijveren in aanbestedingen is topsport, waarin vele aspecten de uiteindelijke winnaar bepalen. Strategisch, commercieel, juridisch; het zijn aparte werelden, maar juist de combinatie bepaalt het succes. Kim Schofaerts verbindt die werelden voor het IMK in veel aanbestedingstrajecten aan elkaar en dat betaalt zich dik terug.”
Juni 2015