blog

Blik op 2020

Met trots stuur ik het eerste blog in 2020 vanaf de gloednieuwe website. 

Het afgelopen jaar was mooi en enerverend, waarbij ik veel leuke en interessante opdrachten heb mogen uitvoeren. Van het verzorgen van diverse trainingen (zowel incompany als open inschrijving),  het uitvoeren van verschillende adviesopdrachten in het publiek-private domein, tot het onderzoek Evaluatie Social return voor de provincie Noord-Holland.

Ook ben ik betrokken geweest bij het samenstellen van verschillende inhoudelijke programma’s op het gebied van aanbesteden. Als voorbeelden noem ik de Tenderday en het Haags Inkoopsymposium. En ik ben zelf weer in de klas gaan zitten. Met de klasgenoten van Unicefklas070 heb ik een masterclass gevolgd, onder leiding van Thomas van der Molen van Sustainable Start waarbij we hebben geleerd op welke wijze je als organisatie bij kunt dragen aan de Sustainable Development Goals. Deze les heeft me geïnspireerd om verder uit te werken, zowel voor mijn organisatie, mijzelf als andere organisaties. 

Termen als maatschappelijk verantwoord ondernemen, maatschappelijk verantwoord inkopen en maatschappelijk verantwoord opdrachtgeverschap komen dagelijks langs op het internet en in andere media. 2020 belooft dan ook een interessant jaar te worden; een jaar waarin de maatschappelijke doelstellingen binnen het publiek private domein een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zowel om publieke opdrachten binnen te halen als om de juiste leveranciers te contracteren. Intrinsieke maatschappelijke betrokkenheid gaat, in mijn beleving, het verschil maken in tegenstelling tot de welbekende ‘windowdressing’verhalen. Maar hoe transformeer je je organisatie naar een maatschappelijk betrokken organisatie zonder je identiteit kwijt te raken? Vragen waar ik graag met je over in gesprek ga en waar ik mijn dienstverlening verder op ga uitbreiden. Zo geef ik in het tweede kwartaal van dit jaar de module regelgeving omtrent social return aan de opleiding sociaal en duurzaam inkopen op de In Holland Academy

Met het voltallige bestuur van MKB Den Haag zijn we klaar voor 2020, met mooie evenementen en projecten in het vooruitzicht. Daarnaast ben ik, als voorzitter, toegetreden tot het hoofdbestuur van MKB Nederland zodat we dit jaar de landelijke, regionale en nationale lobby nog beter op elkaar kunnen afstemmen. En bij de NEVI staan er ook verschillende onderwerpen op de rol waar we als Nevi ledenraad onze tanden in kunnen zetten. 

Kortom, veel nieuwe, leuke en interessante onderwerpen waar ik het komend jaar mee aan de slag ga. Via deze website, linkedin en twitter houd ik jullie graag op de hoogte van mijn werkzaamheden en natuurlijk ben ik zeer benieuwd wat je van de website vindt, laat gerust een berichtje achter.  

Graag sluit ik dit blog af met iedereen een heel mooi en gezond 2020 te wensen! 

Hartelijke groet,

Kim Schofaerts