blog

Januari; de maand van het onderwijs

Het jaar startte goed met op 9 januari het Haags inkoop en verkoopsymposium Data loont op de Haagse Hogeschool, het symposium waar ik al 6 jaar inhoudelijk meedenk met de samenstelling van het programma. Een symposium waar onderwijs, bedrijfsleven en publieke sector elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Er zijn altijd goede gastsprekers en studenten organiseren zeer goede en leuke workshops, de middag sluiten we sinds 2 jaar af met de MKB Den Haag Nieuwjaarsborrel. Lees hier het verslag en bekijk de aftermovie.

Het symposium is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen de NEVI, Haagse Hogeschool, de gemeente Den Haag en MKB Den Haag; een evenement waar kennisdelen, plezier en netwerk samenkomen. Binnenkort gaan we met het team (  o.a. met Jan-Pieter Papenhuijzen , Anita Verwoest , Mylene Blok, Jeroen Huisman , Merei Horsthuis , Joanna van Sichem)  onder de bezielende leiding van Rachel Kuijlenburg en Carolyne Zevenhuizen het programma voor volgend jaar samen stellen. Mocht je nog een interessant thema weten horen we het graag.

De onderwijsorganisaties AVS, FvOv, VO-raad, MBO Raad, PO-Raad, LAKS, Vereniging Hogescholen, VSNU, JOB MBO, CNV Overheid, CNV Onderwijs, Interstedelijk Studenten Overleg, Landelijke Studentenvakbond en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang hebben de handen ineengeslagen. Via het discussiestuk ‘Toekomst van ons onderwijs’, gelanceerd op 21 januari,  roept deze coalitie van partijen op tot een brede dialoog over de toekomst van ons onderwijs. Ik mocht een inhoudelijke bijdrage geven aan het discussiestuk de toekomst van ons onderwijs. Een kort interview van mij is terug te lezen via deze link. Ik vind dat onderwijs en werken een natuurlijke continue wisselwerking zou moeten zijn.  Van de dag zijn foto’s gemaakt en ook een filmpje.

De maand werd afgesloten met een gastcollege voor de Post HBO opleiding inkoop en aanbesteden van Conducto voorafgaand aan de diploma uitreiking. De titel van het gastcollege was; een kijkje in de keuken van de inschrijver.  Graag wil ik alle cursisten feliciteren met het behaalde diploma.