blog

Interview Divers Den haag

Ik had onlangs een interview met Jan Booij 杨博爱 en Joger de Jong van Divers Den Haag over de stad en haar inwoners. Al vanaf mijn studententijd woon ik in Den Haag, in Duinoord om precies te zijn. Een gewild gedeelte van de stad, dat ik langzaam heb zien ‘verwitten’. De diversiteit aan bewoners is er grotendeels verdwenen. Dat vind ik een verlies, want ik vind het belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen in zijn/haar woonomgeving. Het gesprek betrof veel onderwerpen die me na aan het hart liggen: over rechtvaardigheid en onrechtvaardigheid. Over kleur, startende ondernemers en vrouwelijk ondernemerschap, over discriminatie en vooroordelen. Wat zou er nog moeten veranderen, vroeg hij mij.  Ik nodig je graag uit het artikel te lezen op de website van Divers Den Haag waar veel andere interessante informatie staat en meerdere mooie interviews te lezen zijn. Veel dank Jan Booij 杨博爱Joger de Jong voor de uitnodiging en het gesprek, Carla van den Bergen voor het uitwerken van het interview en Henriëtte Guest voor de foto’s. Check: https://lnkd.in/eUdUY8yv